Eva – medlem

Jinzen Do portræt: Eva, Jinzen Do 5. kyu

Eva er 45 år, grafiker og mor til 2 drenge. Hun træner primært i dojoen på Amager. Hun har kun trænet karate i 2,5 år, men det at starte er den bedste beslutning længe siger hun. Her kan du høre om hvorfor:

“Tidligere løb jeg meget. Jeg brugte det til at rense mit hoved for tanker, eller bearbejde dagens indtryk. Desværre satte et dårligt knæ en stopper for løberiet. Da min yngste dreng gik til kyokushin karate, tænkte jeg, at det kunne være jeg skulle prøve det i stedet, og det er den bedste beslutning længe. Jeg troede ikke jeg skulle finde noget der kunne erstatte mit løb, men jeg fandt noget, der var endnu bedre!

Jeg er grafiker, og der er i perioder meget stress på arbejdet. Jeg prøvede yoga mm. som et værktøj mod det, men jeg kunne stadig tænke på alt det jeg ikke havde nået eller stadig skulle nå. For mig har karate været svaret. Der er kontant afregning, hvis jeg ikke er 100% tilstede i nuet, så får jeg en på lampen. Det har givet mig ny fokus og selvtillid.

Jeg har trænet i 2,5 år nu, men det føles som længere på den gode måde. Jeg er blevet så glad for det, både den fysiske træning, men også den mentale udvikling der er i det. Det at vide jeg kan forsvare mig selv, har givet mig en utrolig ro og ny selvsikkerhed. Fokussen er også noget jeg har kunne bruge både i mit arbejde og min hverdag.

Jinzen Do består af flere klubber, men er måske ikke den største organisation, til gengæld kan den noget andet. For mig har det været som at få en ekstra familie og et fællesskab, der bakker op om hinanden og støtter en i ens udvikling, hvor man end er på sin egen rejse. Karate handler ikke om at være bedre end de andre, men at være bedre end du selv var i går. Det lærer os udholdenhed, ikke at give op selv under ekstremt press. Og så lærer det os ydmyghed, respekt og altid at stræbe efter at være den bedste udgave af dig selv.

Jeg ville ønske jeg var startet til karate tidligere i mit liv. Det er en livsstil, og jeg er blevet en bedre version af mig selv, efter jeg er startet til karate!”

Hvad betyder karate for dig?

Vil du møde flere fra Jinzen Do?

Se flere portrætter her på siden eller følg vores Instagram: www.instagram.com/kyokushin_jinzen_do